Türkiye ve İspanya, BM Medeniyetler İttifakı Forumunda Eş Sunuculuk Yapacak Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye ve İspanya’nın 2005 yılından bu yana eş sunuculuğunu yürüttüğü BM Medeniyetler İttifakı Forumu, Cascais’de gerçekleşecek. Forumda, ittifakın güncel faaliyetleri, gelecek vizyonu ve uluslararası barışı tehdit eden konular ele alınacak. Forumda Neler Konuşulacak? Cascais’de 25-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek forumda,…
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye ve İspanya’nın 2005 yılından bu yana eş sunuculuğunu yürüttüğü BM Medeniyetler İttifakı Forumu, Cascais’de gerçekleşecek. Forumda, ittifakın güncel faaliyetleri, gelecek vizyonu ve uluslararası barışı tehdit eden konular ele alınacak.
Cascais’de 25-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek forumda, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi konular ele alınacak. Forumda, bu tehditlerle mücadelede atılması gereken somut adımlar tartışılacak.
Forumda Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos ve İspanya Kralı 6. Felipe gibi isimlerin yanı sıra Medeniyetler İttifakı’na üye ülkelerin temsilcileri de yer alacak.
Türkiye, Medeniyetler İttifakı’na verdiği siyasi ve mali destekle öne çıkıyor. Özellikle Müslüman karşıtlığıyla mücadelede aktif rol alan Türkiye, ittifakın daha etkin bir şekilde bu konuda çalışmasını sağlıyor. Son olarak, BM İslamofobiyle Mücadele Özel Elçisi atanması gibi önemli adımların atılmasında etkili oluyor.
Medeniyetler İttifakı’nın faaliyetlerinin temelini eğitim, gençlik, medya, göç ve kadın hakları oluşturuyor. İttifak, kültürler arası diyaloğu teşvik ederek, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükle mücadele ediyor. Dostlar Grubu’nun 160 üyesi ile birlikte çalışmalarını destekleyen ittifak, dünyada barış ve hoşgörü için önemli bir platform haline geliyor.
Forumda Türkiye’nin kutuplaşma ve ayrımcılık konularında yapacağı açılış konuşması ve Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısı sonrasında alınacak kararlar, ittifakın gelecekteki çalışmalarını şekillendirecek. Türkiye’nin BM Medeniyetler İttifakı’ndaki rolü, uluslararası toplumun barış ve hoşgörü için ortak çabalarını güçlendirmeye devam edecek.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap