MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
Kandil ve Metina Bölgelerine Hava Harekatı Düzenlendi
Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 12 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Aynı şekilde, Metina bölgesine ise 14 Şubat 2025 tarihinde düzenlenen hava harekatıyla 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Kararlılıkla Mücadeleye Devam Ediyor
Bakanlık açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı önleyici ve yok edici tedbirler almaya devam edeceği vurgulandı. Özellikle PKK gibi terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, halkın ve ülkenin güvenliğinin sağlanması için kararlılıkla mücadele edileceği belirtildi.
Bu tür operasyonlarla terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi ve sınırlarımızın güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlar, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünün bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.