Spor Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı Asgari Ücret Artışı Sonrası Denetim Yaptı

Ticaret Bakanlığı Asgari Ücret Artışı Sonrası Denetim Yaptı

haberci haberci -

Ticaret İl Müdürlüklerince Kapsamlı Denetim Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı, asgari ücret artışının ardından ülke genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 81 ilde 1283 markette 102 bin 590 ürün incelendi. Denetimlerde **1403 üründe mevzuata aykırılık** tespit edilirken, toplamda **2 milyon 830 bin 897 lira idari para cezası** uygulandı. Ayrıca, **763 firma hakkında haksız fiyat artışı** şüphesiyle işlem başlatıldı.

İhlaller ve Para Cezaları En Çok Hangi İllerde?

İstanbul, Ankara ve Elazığ’da en fazla ihlal tespit edilirken, bu illerde yapılacak incelemeler sonucunda 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak. Denetimler en yoğun olarak **İstanbul, Antalya ve Ankara** illerinde gerçekleştirildi. İstanbul’da 201, Antalya’da 117 ve Ankara’da 57 market denetlendi. Antalya’da 25 bin 258, İstanbul’da 20 bin 21 ve Ankara’da 19 bin 826 ürün incelendi. En yüksek miktarda para cezası ise **İstanbul, Ankara ve Bursa**’da uygulandı.

Vatandaşların Şikayetleri Değerlendiriliyor

Haksız fiyat artışı şüphesiyle işlem başlatılan firmaların en yoğun olduğu iller İstanbul, Ankara ve Antalya olarak belirlendi. Ticaret Bakanlığı, vatandaşların şikayetlerini titizlikle değerlendiriyor ve piyasa düzenini bozan her türlü girişime karşı müdahalede bulunuyor. Haksız fiyat artışı uygulamalarına karşı yasal çerçevede en ağır yaptırımların uygulanacağını ve vatandaşların ekonomik haklarının korunması için tavizsiz bir duruş sergileneceğini belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir