TFF’nin 46. maddesi değiştirildi, 36/A maddesi eklendi!
Kulüpler Yöneticilere 1 Yıl Hak Mahrumiyeti Cezası
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, artık sahayı terk eden kulüplerin yöneticilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilecek. Bu sert ceza ile kulüplerin yöneticileri daha dikkatli olmaya teşvik edilecek.
Kulüplere -9 Puan Cezası ve Oyunculara Men Cezası
Söz konusu kulüp, takip eden sezona -9 puan cezası alarak başlayacak. Ayrıca, kulübün oyuncularına da 5 ila 10 maç arası men cezası uygulanacak. 1xbet Bu cezaların amacı, sahayı terk etmenin ciddiyetini vurgulayarak fair-play kurallarına daha fazla uyulmasını sağlamak.
Bu değişikliklerle birlikte TFF, futbol camiasında disiplini ve düzeni korumaya yönelik kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Saha terk eden kulüplere verilecek sert cezaların, hem kulüplerin hem de futbolcuların davranışlarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.