Fenerbahçe, Vangelis Pavlidis için Benfica’ya 50 milyon euroyu aşan bir teklif yaptı ancak Portekiz ekibi oyuncuyu satmadı. Benfica, Pavlidis’in maaşını da artırdı.
Fenerbahçe, geçtiğimiz yaz transfer döneminde forvet hattı için Benfica’nın Yunan oyuncusu Vangelis Pavlidis’e 50 milyon euroyu aşan bir teklif yaptı. Portekiz basınına yansıyan haberlere göre, sarı-lacivertliler, Romelu Lukaku transferinden önce Pavlidis’i kadrosuna katmak için girişimlerde bulundu. Ancak Benfica, oyuncuyu satmama kararı alarak bu teklifi reddetti.
Fenerbahçe yönetiminin, Vangelis Pavlidis için Benfica’ya 40 milyon euro sabit bonservis ve 10 milyon euro bonus içeren toplamda 50 milyon euroyu aşan bir teklif sunduğu iddia edildi. Pavlidis’in Benfica ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ve oyuncunun 100 milyon euroluk bir serbest kalma maddesi olduğu belirtildi. Benfica, bu yüksek teklife rağmen oyuncuyu takımda tutma kararlılığını gösterdi.
Ayrıca, Fenerbahçe’nin Pavlidis’e yıllık 8 milyon euro garanti ücret ve bonuslar içeren bir sözleşme önerdiği, bu sözleşmede 25 milyon euro serbest kalma maddesi öngörüldüğü de haberde yer aldı. Ancak Benfica’nın bu transferden yana olmadığı vurgulandı.
Fenerbahçe’nin teklifini geri çeviren Benfica’nın, Vangelis Pavlidis’in maaşında iyileştirmeye gittiği bildirildi. Oyuncunun, yıllık yaklaşık 3 milyon euro net ücretle takımın en çok kazanan isimlerinden biri olduğu ifade edildi. Bu durum, Benfica’nın Pavlidis’e verdiği değeri gösteriyor.
Bu sezon Benfica formasıyla 13 maçta 14 gol ve 3 asistlik bir performans sergileyen Pavlidis, kariyerinde önceki iki sezonda da 30’ar gol kaydetti. 35 milyon euro piyasa değeri biçilen Yunan santrforun adı, kış transfer dönemi için Tottenham ile de anılıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap