Dışişleri Bakanları Doha’da Toplandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye’deki gelişmeleri görüşmek üzere Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geldi.
Ortak Açıklamada Suriye Krizine Vurgu Yapıldı
Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, Suriye’deki krizin ülkenin güvenliği ve bölgesel uluslararası güvenlik açısından tehlikeli olduğu belirtildi. Tüm tarafların siyasi bir çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.
BMGK’nin 2254 Sayılı Kararı Temel Alındı
Açıklamada, BMGK’nin 2254 sayılı kararı temel alınarak kapsamlı siyasi sürecin başlatılması için askeri operasyonların durdurulmasının gerektiği ve Suriye’nin birliği, egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması çağrısında bulunuldu.
BM Suriye Özel Temsilcisi Bilgilendirdi
BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen tarafından katılımcılara bilgi verildiği ve tüm tarafların BM’nin çabalarına destek verdikleri açıklamada yer aldı.
Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için çabaların artırılması gerektiği belirtilen toplantıda, taraflar arasındaki koordinasyonun önemi vurgulandı.