Mete Gazoz, Essen’de Avrupa Şampiyonu Oldu
Milli okçu Mete Gazoz, Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen şampiyonada Sloven rakibi Den Habjan Malavasic’i finalde 6-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Gazoz, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Bu zafer, Mete Gazoz’un 2020’de olimpiyat, 2023’te dünya şampiyonluğuna eklediği önemli bir başarı oldu.
Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Tebrik Mesajları Yayınladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonu olan milli okçumuz Mete Gazoz’u canıgönülden tebrik ediyorum. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarına Avrupa Şampiyonluğu’nu da ekleyerek bizlere büyük bir gurur yaşatan Mete Gazoz’un başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, “Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası Klasik Yay Erkekler dalında altın madalya kazanan milli okçumuz Mete Gazoz’u tebrik ederim. Olimpiyat ve Dünya şampiyonluklarına Avrupa Şampiyonluğu’nu da ekleyerek okçuluk alanında tarihe geçen Mete Gazoz’un başarılarının devamını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Gazoz’u tebrik ederek, “Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Mete Gazoz’u yürekten kutluyorum. Dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcumuzun kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etmesinde emeği olanlara ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Artık rota Paris 2024 Olimpiyat Oyunları. Mete kardeşimin ikinci kez olimpiyat şampiyonu olacağına yürekten inanıyor, milli okçumuza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.