Eşref Hamamcıoğlu Mynet’e konuştu: Galatasaray’da seçim sonrası eleştiriler ve Özbek yönetimine uyarı

Galatasaray’ın seçimli genel kurulu sonrası eski başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek yönetimine seslendi. Hamamcıoğlu, düşük katılım ve geçersiz oylara dikkat çekerek yönetime önemli uyarılarda bulundu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Eşref Hamamcıoğlu Mynet’e konuştu: Galatasaray’da seçim sonrası eleştiriler ve Özbek yönetimine uyarı

Galatasaray’ın hafta sonu yapılan olağan seçimli genel kurulunun ardından eski başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Tek aday olarak yeniden başkan seçilen Dursun Özbek’e yönelik sosyal medya paylaşımıyla gündeme gelen Hamamcıoğlu, Mynet’e özel açıklamalarda bulundu.

Hamamcıoğlu, seçime katılım oranının düşüklüğüne ve geçersiz oylara dikkat çekerek, “Sicili açık 11.832 üyenin %85’inden fazlasının oy kullanmadığı, ve kullanılan 2079 oyun 1780’ini alan Sayın Başkan’a ve seçilen yönetimimize başarılar dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Hamamcıoğlu’ndan Açıklamalar

Bu paylaşımın ardından Mynet’in sorularını yanıtlayan Eşref Hamamcıoğlu, paylaşımının bir kırgınlık ifadesi olmadığını, sadece bir durum tespiti olduğunu belirtti. Hamamcıoğlu, “Bu rakamlar benim icat ettiğim şeyler değil; seçim sonunda genel kurulu yöneten divan kurulunun açıkladığı resmi rakamlar. İçinde bir yorum yok. Orada ne demek istediğimi, anlayan anlar,” dedi.

Geçersiz oyların bir mesaj taşıdığını ifade eden Hamamcıoğlu, “Galatasaray’da kırgınlık olur mu? Aksine, bu tablo Galatasaraylıların bu işe sahip çıktığının bir göstergesidir. Orada 300 kişi (boş/geçersiz oy atarak) iradesini beyan etmiş. Demek ki bazı şeylerden memnun değiller,” şeklinde konuştu.

Yönetim kurulunun liyakati hakkında temkinli konuşan Hamamcıoğlu, “Galatasaray’ın şu anki ihtiyaçlarını karşılayabilecek liyakat nedir, onu bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Umarız ki Sayın Başkan, tek girdiği bu seçimde Galatasaray’ın ihtiyaçlarını karşılayacak bir yönetim yapısı oluşturmuştur,” ifadelerini kullandı.

Yeni Yönetimi Bekleyen Sınavlar

Hamamcıoğlu, yeni dönemin saha içi ve finansal zorluklarına da değinerek Dursun Özbek yönetimini bekleyen ilk sınavı işaret etti. Süresi biten transferler, sözleşmeler ve kiralık oyuncuların durumunun öncelikli ve kritik süreçler olacağını belirtti.

Gelecekte daha aktif bir muhalefet yürütüp yürütmeyeceği veya yeniden aday olup olmayacağı yönündeki sorulara ise Hamamcıoğlu, “Ben öyle bir şey düşünerek, bir hesap kitap içinde görüşlerimi paylaşmıyorum. Ne aktif muhalefet ne de adaylık niyetiyle o tiviti yazdım,” diyerek yanıt verdi.

Son olarak Hamamcıoğlu, “Bu seçim sonuçları, Galatasaray Genel Kurul üyelerinin bazı konulara olan hassasiyetlerinin ifadesidir. 300 geçersiz/boş oy bence az bir rakam değil. Sayın Özbek ve yönetiminin bunu çok iyi değerlendirmesi lazım. Aslında bu da onlara bir destektir; ‘Bakın, durumdan memnun olmayan o kadar kişi var, iyi değerlendirin’ diye bir katkıda bulunmaktır,” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Fenerbahçe Igor Thiago’yu İstiyor Milan ve Juventus da Peşinde
Fenerbahçe Igor Thiago’yu İstiyor Milan ve Juventus da Peşinde
A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası geniş kadrosu açıklandı
A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası geniş kadrosu açıklandı
Crystal Palace ve Rayo Vallecano Tarihi Finalde Karşılaşıyor
Crystal Palace ve Rayo Vallecano Tarihi Finalde Karşılaşıyor
Juventus CEO’su Damien Comolli Kenan Yıldız’ın Geleceğini Açıkladı
Juventus CEO’su Damien Comolli Kenan Yıldız’ın Geleceğini Açıkladı
Fenerbahçe EuroLeague Final Four Aksaklıkları İçin Resmi Başvuruda Bulundu
Fenerbahçe EuroLeague Final Four Aksaklıkları İçin Resmi Başvuruda Bulundu
27 Mayıs Çarşamba Futbol Maç Programı Crystal Palace Rayo Vallecano ve Diğerleri
27 Mayıs Çarşamba Futbol Maç Programı Crystal Palace Rayo Vallecano ve Diğerleri
Sporun Doğru Adresi
Spor Haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SPOR DAKİKA saklıdır.